Sociologie Magazine nummer 2 2019

Blijf kalm en lees Sociologie Magazine

THEMA ONT/SPANNING

Niels Blom schrijft over zijn onderzoek naar de wederziijdse beinvloeding van werkstress en familie- en partnerrelaties.

Wetenschapper en mindfulness-trainer Johan Karremans in gesprek met redacteur Nella Geurts over de effectiviteit en relevantie van mindfulness.

Soms ontstaat er spanning rond ontspanning: stranden en zwembaden kregen de afgelopen jaren bezoek van vrouwen in boerkini's. De ophef was wellicht het scherpst in Nice, waar vrouwen door politie werden gedwongen zich te verkleden. Redacteur Vicky Pettens zet boerkini-gate in de context.


Het komende nummer van Sociologie Magazine verschijnt op 14 mei. Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór 1 mei 16:00 u., dan krijg je dit nummer thuisgestuurd.

1e jaar Sociologie Magazine voor slechts €25,- (i.p.v. € 36,75)

Studentenabonnement  €15,-


Icoon van de Frankfurter Schule Jurgen Habermas wordt 90 jaar en ter gelegenheid daarvan schrijft René Gabriels een stuk over de ontvangst van zijn werk in Nederland.

Een interview van redacteur Joshua Eykens met professoren Frederic Vandermoere en Ilse Loots over de 'Antwerpse school' en hun blik op de publieke sociologie.

Julia Peters en Henk Roose over de ontwikkeling van Vlaamse subsidieaanvragen (en de toekenning) van beeldend kunstenaars tussen 1965 en 2015.

De ontwikkeling van culturele smaakvoorkeuren. 'Mijn smaak laat zien wie ik ben', maar de manieren waarop die smaak laat zien wie we zijn is aan verandering onderhevig. Koen van Eijck analyseert die ontwikkeling en signaleert een verandering in de zichtbaarheid van die vormen van distinctie.


Het komende nummer van Sociologie Magazine verschijnt op 14 mei. Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór woensdag 1 mei 16:00 u., dan krijg je dit nummer thuisgestuurd.

1e jaar Sociologie Magazine voor slechts €25,- (i.p.v. € 36,75)

Studentenabonnement  €15,-