Dag van de Sociologie groot succes

Kun je een Dag van de Sociologie ook in Groningen organiseren? Vorig jaar had het congres in Amsterdam een record-aantal deelnemers getrokken, met 120 zou organisator Arie Glebbeek nu tevreden zijn.

170 deelnemers had de Dag van de Sociologie 2010 in Groningen. Daarmee staat de Groningse dag in de top van de sociologiedagen.

De 170 sociologen, niet alleen werkzaam in Academia maar ook bij een groot aantal andere instellingen en organisaties, werden ontvangen door een enthousiaste groep Groningse sociologiestudenten. In dertig sessies werden in totaal ruim 100 papers gepresenteerd, gegroepeerd onder 12 thema’s.

De plenaire lezing werd verzorgd door prof. Rafael Wittek, de voorzitter van de Groningse sociologieafdeling. Onder de titel Over controle onderwierp Wittek het populaire concept van de netwerksamenleving aan een kritische blik, met als prikkelende conclusie dat er weinig empirische evidentie is voor dit door een stoet van goeroes verspreide beeld. 

In het volgende nummer van Sociologie Magazine staat een uitgebreider verslag met meer foto’s. Neem nu een abonnement om dit nummer niet te hoeven missen.